Odabrala sam neke od najzanimljivijih fotografija koje su obilježile čovjekovo postojanje. Uživajte! 🙂

  1. Farbanje Ajfelovog tornja

2. 1945: Mornar i djevojka, poljubac na njujorškom Times Squareu postali su ikonična slika koja predstavlja radost zbog završetka Drugog svjetskog rata 14. avgusta. Njih dvoje su godinama bili neidentificirani nakon objavljivanja slike, ali Greta Friedman, koja je tvrdila da je žena na fotografiji, kasnije je rekla da nije poznavala mornara prije nego što ju je poljubio.

3. Veliki Nikola Tesla u svojoj laboratoriji

4. Posljednja fotografija Titanika iznad vode 1912. godine

5. Prvi Vudstok 1969. godina

6. Mjerenje kupaćeg kostima 1920. godine. Ukoliko je prekratak, dame će dobiti kaznu.

7. Pad Berlinskog zida 1989. godine

8. Majka koja je stavila svoju djecu na prodaju u Čikagu 1948. godine od srama sakriva lice

,,Na prodaju “u dvorištu Chicaga nijemo govori o tragičnoj priči o gospodinu i gospođi Ray Chalifoux, koji se suočavaju s deložacijom iz svog stana. Bez mjesta za stanovanje, vozač kamiona za prevoz ugljena i njegova supruga odlučuju prodati svoje četvero djece. Gospođa Lucille Chalifoux okreće glavu s gornje kamere, Na najvišoj stepenici su Lana, 6 i Rae, 5. Ispod su Milton, 4 i Sue Ellen, 2 .

Članovi porodice optužili su majku da joj je plaćeno da postavi fotografiju, što je možda bio dio priče, ali nažalost, bila je mrtva ozbiljna kada se radi o prodaji svoje djece. U roku od dvije godine sve slike djece, kao i beba koju je u to vrijeme nosila, rasprodani su u različite domove.

9. Čovjek koji je odbio da pozdravi Hitlera

August Landmesser bio je član Nacističke partije do 1935. godine kada se zaljubio u jevrejku Irmu Ekler i odlučio je da je oženi. Fotografija je nastala u Hamburgu. Vjeruje se da je Irmu uhvatio Gestapo 1938. godine, a njen suprug završio je godinu prije toga u zatvoru zato što je ,,izdao rasu“.

10. Bitlsi nastupaju u praznom klubu 1961. godine, samo godinu i po nakon toga postali su velike zvijezde.

Copy link
Powered by Social Snap